Yeni Sezonun Trençkot Trendleri Neler?

Yeni Sezonun Trençkot Trendleri Neler?

 

19. yüzyılın ortasında İngiliz askerlerin savaş ortamındaki ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanıp üretilmeye başlanan trençkot, tarihinin ilk dönemlerinde erkeklere özgü bir giysi olarak konumlanmış olsa da günümüzde daha çok kadınlar tarafından kullanılıyor. 2019 kış ve ilkbahar koleksiyonlarında yer alan tasarımlar arasında kadınsı ve çok daha zarif çizgilere sahip olanları da görmekle beraber, dökümlü yapılarıyla maskülen bir havaya sahip trençkotlara daha sık rastlıyoruz.

 

2019 Trençkot trendleri arasında etkisi en kuvvetli şekilde hissedilenler bol kesim ve uzun boy. Uzun trençkotlar ve ara boy modeller sezon koleksiyonlarında yaygın şekilde kullanılmış. Bu uzun modeller yüksek topuklu ayakkabı, çizme ve botlarla tamamlandığı takdirde her boydan kadına yakışabilir nitelikte.

 

Trençkotlarda klasik tasarımlar, hem kullanıcılar hem de tasarımcılar için vazgeçilmez. Bu sebeple iri düğmeli, beli kuşaklı ya da kemerli trençkotlar her sezon olduğu gibi bu sezon da koleksiyonlarda kendine yer buluyor. Orijinal tasarıma sadık kalınarak geliştirilen modellerde renkler de genellikle klasik görünümü bozmayacak olanlar arasından seçilmiş. Sezon koleksiyonlarını boyayan renkler arasında klasik trençkot renkleri olan bej, taba ve siyahı görüyoruz.

 

Bununla birlikte yenilikten yanaysanız fermuar detayıyla spor görünüme kavuşturulmuş ve canlı renklere sahip trençkotlar, 2019 trençkot modasına aykırı bir tercih olmayacak. Çünkü koleksiyonlarda kırmızı, açık mavi ve sarı tonlarında, spor bir çizgiye sahip modellere de rastlıyoruz. Kumaşlar üzerinde bu sezon sık sık gördüğümüz baskılar da sezonun trençkotlarına spor görünüm veren detaylardan.

 

2019 Trençkot Modelleri

 

Yeni sezon trençkot tasarımlarında kullanılan kumaşlar trençkot şıklığını bir adım öteye taşıyacak. Bu yıl koleksiyonlarda kendine yer bulan süet kumaş 2019 Trençkot Modellerinin çoğunda kullanılmış. Süet kumaşlardan üretilen trençkotlar şık kombinleri kusursuz şekilde tamamlayabilir.

 

Yeni sezon tasarımlarında elbette polyester kumaşlar da yer alıyor. Özellikle havaların yağışlı olduğu geçiş mevsimlerinde giyiliyor olmasından dolayı trençkotlar için en uygun kumaş türlerinden biri polyester kumaş. Çabuk kuruyan polyester kumaş ayrıca kolay kolay buruşmaz olması nedeniyle de kullanışlıdır.

 

Farklı pek çok tarza hitap edecek şekilde geniş seçenek sunan sezon trendleri,  trençkotları her dönem olduğu gibi bu dönem de gardırobunuzun en gözde parçası haline getirecek.

Etiketler: Yeni Sezonun Trençkot Trendleri Neler?
Ocak 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR