Çarpıcı ve Cesur Çizgileriyle 2019 Kış Modası

Çarpıcı ve Cesur Çizgileriyle 2019 Kış Modası

 

2019 kışının kadın modasını birden çok tema şekillendiriyor. Farklı dinamiklerden etkilenen sezon trendlerini bir araya getirdiğimizde ortaya bir hikaye çıkıyor. Güç, özgürlük, bağımsızlık gibi temalardan ilham alan 2019 kış modası özellikle ayakları üzerinde duran kadın vurgusuna sahip.

 

Güç çağrışımına paralel olarak bu sezon koleksiyonlarda zebra, leopar gibi hayvan desenlerini oldukça sık görüyoruz. Son birkaç sezondur etkisi fazla hissedilmeyen “Animal Print”, bu sezon yokluğunu fazlasıyla telafi edecek.

 

Bir dönem ortalığı kasıp kavuran düşük bel, geçen sezon olduğu 2019’da da geri planda. Tasarımlarda yeniden yer verilen yüksek bel hem pantolonlarda hem de eteklerde karşımıza çıkıyor. Yüksek belin koleksiyonlarda sıkça yer bulmasında, 2019 kış modasına damgasını vuran 80’ler trendinin elbette etkisi var. 1980’li yılların karakteristiğini belirleyen pek çok unsur 2019’da boy gösteriyor. Payet detaylar, vatkalar, ışıltılı işlemeler ve volümlü kollar 80’lerin mirası olarak bu sezonun modasında da gözümüze çarpmakta.

 

Bluz ve kazaklarda kullanılan volümlü kollar, sadece geçmişin izi değil. Bu detay 2019 Kadın Kış Modasını hâkimiyeti altına alan bol kesim ve geniş hacim trendinin de bir parçası. Yeni sezonda bluz, kazak, etek, gömlek, kaban, mont, palto gibi kıyafetler olabildiğince bol. Boyundan diz altına kadar inen hacimli elbiseleri bu sezon sık sık göreceğiz. Vücut hatlarını saklayan bu parçalar maskülen bir çizgiye sahip. Sezonun ayırt edici trendlerinden olan pelerinler de volümlü kıyafet modasına çok yakışıyor. Güç vurgulu 2019 modasında pelerinler süper kahraman algısı yaratarak oldukça ilham verici hale geliyor. 

 

Sezonun hemen hemen her parçada karşımıza çıkan kumaşları tüvit ve kadife. Sıcak tutması sebebiyle kış koleksiyonları için hayli uygun olan tüvit kumaş, gözenekli ve esnek yapısıyla vücuda ihtiyaç duyduğu konforu da sağlıyor. Kadife ise şık görüntüsüyle 2019 kış koleksiyonlarına ışıltı katıyor.

 

Sezonun Renkleri Neler?

 

2019 Kadın Kış Modasında koleksiyonları renklendiren tonlardan biri, Pantone renk paletindeki adıyla “Nebulas Blue”. Mavinin oldukça canlı bir tonu olan bu renk kış mevsimine serin bir yaz esintisi getiriyor. Eflatun tonları ise adeta lavanta ve leylak kokularıyla kış kasvetini dağıtıyor. Şarap rengindeki koyu kırmızı, sıcak bir etki yaratan toprak tonları, yaratıcılığın sembolü mistik mor da bu sezonun trend renkleri arasında. 

Etiketler: Çarpıcı ve Cesur Çizgileriyle 2019 Kış Modası
Aralık 21, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR