Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Trençkot Kombin Önerileri

 

Dış giyim ürünlerinin kombinin en önemli parçası olduğu dönem geldi. Erkek modasında olduğu gibi kadın modasında da favori dış giyim ürünlerinden biri, trençkot.

Baskın bir karaktere sahip trençkot, görüntünün karakterini tek başına belirleyebilir. Onu doğru parçalarla tamamlayarak, kombindeki etkisini arttırmanız mümkün. Peki, Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Trençkotları hangi parçalarla tamamlayacağınız konusunda, elde etmek istediğiniz etkiyi dikkate alın. Onlarla maskülen stiller de feminen stiller de oluşturabilirsiniz. Bu iki stili ayrı ayrı inceleyelim.

 

Maskülen Stil İçin Öneriler

 

Sert çizgili tasarımlara sahip trençkotlar, genellikle maskülen stillerle özdeşleştirilir. Bu kendine özgü tasarım, trençkotun ortaya çıkma sebebiyle ilgili.

Adı, İngilizce trench (siper)  ve coat (palto) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulan bu giysi, Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz subaylarını sert hava şartlarından korumak için tasarlandı. Ortaya çıkış amacı askerleri yağmurdan ve rüzgârdan korumak olan trençkot, o yıllarda sadece gabardinden üretiliyordu. Savaş yıllarında ve savaş bitimini takip eden dönemde sadece erkekler tarafından kullanılsa da trençkot, savaş sonrasında sivil hayata girdi. İlerleyen dönemlerde onu kadın modasında da görmeye başladık.

Orijindeki bu maskülen karakteri korumak istiyorsanız trençkotu, maskülen parçalarla tamamlayın. Ayakkabıda loafer, sneaker gibi modeller, çantada geniş hacimli olanlar ve takıda sade alternatifler, bahsi geçen kombin türleri için uygundur.  Bu tür maskülen kombinler, kadın sokak modasında oldukça popüler.

Aslında bir tür aksesuar olan saç modelini de istediğiniz stili oluşturmada göz önüne almalısınız. Islak saç modeli ve sıkı bağlanmış at kuyruğu trençkotla beraber, güçlü ve sert bir etki ortaya çıkaracaktır.

 

Feminen Stil İçin Öneriler

 

Trençkot Nasıl Kombinlenir sorusu feminenliğin baskın olduğu bir görünüm için soruluyorsa, zarif ve renkli detaylar gündeme gelecektir.

Yüksek ve ince topuklu ayakkabılar, bu detayların başında geliyor. Stilettoları tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz.  Topuklu çorap çizmeler de trençkotla beraber harikalar yaratabilir. Bunlar hem istenen şık etkiyi sağlar hem de mevsimin gereklerini karşılar.

Trençkotta kırmızı ve tonları gibi sıcak, canlı renkler de kadınsı etkiyi arttırır. Süet kumaş, feminenliğe vurgu yapmada tercih edilebilecek bir diğer detay. Süet kumaştan üretilmiş trençkotlar, tek başlarına son derece şık görüntüler ortaya çıkarabilir.

 

 

Etiketler: Trençkot Nasıl Kombinlenir?
Ekim 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR